21. července 2015

Výroční zpráva CARE Česká republika 2014

Milí příznivci CARE,

těší mě, že vám můžeme předložit právě dokončenou výroční zprávu CARE Česká republika za uplynulý rok 2014. Během letošního roku naše práce pokračuje s ještě větším nasazením.

Po zemětřeseních v Nepálu, během nichž přišlo o život více než 8 700 lidí a desetitisíce byly zraněny, jsme také díky solidaritě lidí z České republiky mohli okamžitě reagovat. Více než 33 000 lidem byly poskytnuty balíky CARE s tabletami na dezinfekci vody, potravinami, hygienickými potřebami, matrací a dekou. CARE Česká republika se podílela dary v celkové výši přes 1,1 milionu korun!

V březnu 2015 jsem osobně navštívil uprchlický tábor v jordánském Azraqu. Zážitek, který ale nemohu nikomu doporučit. Humanitární tragédie vlivem války v Sýrii je tu všude patrná. Válka trvá již déle než čtyři roky a za tu dobu byla více než polovina populace vyhnána ze svých domovů.
Příliv uprchlíků do sousedních zemí Turecka, Jordánska a Libanonu přesáhl oficiálně 4 miliony. Těch registrovaných! Situace v těchto zemích je kritická, nám se ale daří utrpení lidí významně zmírnit a uprchlíkům okamžitě pomoci přímo na místě.

Nepál a podpora uprchlíků jsou jen dva příklady, kdy naše společná pomoc zachraňuje životy.
Ve výroční zpr (pod tímto odkazem) naleznete další podrobnosti o tom, jak jsme v roce 2014 pomáhali v řadě dalších oblastí.

Děkujeme vám za přízeň a podporu!
Věříme, že nám ji zachováte i nadále.

Se srdečným pozdravem,
Jan Kejzlar, ředitel pobočky CARE